Cv Hobiler Nasıl Yazılmalı

Cv Hobiler Nasıl Yazılmalı

CV hobiler, hazırlanmış olan CV’ye hobilerin eklendiğini anlatır. Ekler kısmında hobiler isim olarak yazılıp cv dosyasında arka bölümde detaylarıyla açıklandığında bu bölüm hobiler bölümünü oluşturur. Bunların yazılması mevcut CV’nin netleşmesini sağlayacağından CV’sinde hobilere yer vermiş olan kişinin ilgi alanları işveren tarafından artık keşfedilmiştir.

 CV Gerçeği

 Bazı kurumların hazır cv formları kullanılır. Hazır cv formu varsa kişinin bu formatta cv oluşturması gerekir. Hobileri de ayrı bir çıktıda form arkasına eklenebilir. Başvurulan kurumun hazır cv formu olmadığında kişi CV’sini belirli başlıklar altında olması gerektiği şekilde düzenler. Bu düzenlemeyi yaparken ilgi alanları başlığı altında hobilerini ifade eder.

 Cv’de Hobiler Bölümü

 Hobiler bölümü ayrı bir bölüm olarak ilgi alanları başlığı altında yazılır. Hobiler bölümü CV’de yer alan çok önemli bir bölümdür. Bu bölümü okuyan işveren hem ilgili kişiyi daha iyi tanır hem de işe alımda şayet bir mülakat yapılacaksa; konuşulacak konuları işte bu bölüm ortaya çıkartır. Hobiler bölümü temelde bireyin kişisel gelişimini ifade eder.

 Kişisel gelişim konusunda ne kadar kendini geliştirdiğini gösteren bu bölüm kişinin tercih edilebilirliğini ortaya çıkartmada yarar sağlar. Hobiler bölümünü yazan birey kişisel gelişiminde hangi aktivitelerde bulunduğunu bu aktivitelerde ne düzeyde olduğunu anlatır. Bu nedenle CV’sinde hobisi yer almayan bireye göre daha öncelikli hale geçer.

 CV Hobilerin Yazımı

 CV hobiler yazılırken belirli kategorilere ayrılarak yazılmalıdır. Örneğin; spor kategorisi, sosyal etkinlik kategorisi, yaratıcılık kategorisi, bilim ve teknoloji kategorisi, kültürel etkinlik kategorisi gibi. Her bir kategorinin karşısında ise uğraşılan, devam edilen hobiler yazılır.

 Hobi eklerken bunların o iş için yararlılığı da önemlidir. İlgili olan o işe yarayacak hobiler eklendiğinde işverende doğal olarak bu hobilere sahip kişiye sempati duyacaktır. Her bir kategori karşısında hobi isimleri yer alması gerekir.

 Örneğin; spor kategorisi karşısında, yüzme, tenis golf şeklinde yazılırken kültürel etkinlik kategorisi karşısında ise, turizm, dil öğrenimi şeklinde uğraşılan etkinlikler hangileri ise belirtilir. CV hobiler bölümü mevcut CV’yi güçlendiren bölümdür. Hele ki orada bahsedilen bir ilgi alanı mevcut işin yararına bir etkinliği içeriyorsa bu CV’ye sahip kişi için bir öncelik oluşturur.

Yorum yapın

Anasayfa » İş Fikirleri » Cv Hobiler Nasıl Yazılmalı